top of page

Verjaardag weekend "10 jaar Step2"

Eerst en vooral een klein persoonlijk woordje vooraf,

Iets meer dan 10 jaar, zo lang is het nu geleden dat ik mijn ouders voorstelde om een eigen zaak te starten in het centrum van Essen, zij waren direct mee in het verhaal en moedigde het idee alleen maar aan. Zonder hen had ik deze step(2) niet kunnen (durven) nemen. De steun en hulp die zij zowel voor en achter de schermen bieden is onmisbaar in dit verhaal.

Ook ons flexibel en gemotiveerd team die "dag in dag uit" hun beste beentjes voorzetten om onze klanten een geweldige ervaring mee te geven vullen dit verhaal perfect aan.

En natuurlijk niet te vergeten jullie, onze klanten. Sommige kennen we nog maar net en anderen al 10 jaar, jullie zorgen ervoor dat nieuwe ideeën blijven komen, nieuwe evenementen worden georganiseerd, nieuwe gerechten op onze kaart verschijnen, corona-lockdowns worden overleefd, nieuwe artikelen in onze shop verschijnen, maar vooral dat we de energie en motivatie vinden om elke dag opnieuw de deur voor u te openen!


Bedankt!

Op 12/01/2023 bestonden wij 10 jaar, dat moeten we vieren dachten wij!

Omwille van weersomstandigheden hebben we besloten om dit in januari voorbij te laten gaan en een warm zomerweekend uit te kiezen om deze speciale gelegenheid in de verf te zetten. Zo gedacht, zo gedaan... het weekend van 30 juni was het zover.


Op vrijdag organiseerden we een receptie voor al onze klanten, we maakten hiervoor reclame via facebook, onze nieuwsbrief en in onze zaak zelf werden folders en flyers uitgedeeld, wie graag wilde komen mocht zich inschrijven en dat gebeurde ook, maar liefst 200 personen.


We hadden gezorgd voor een hapjesbuffet, voldoende drankjes en een gezellige sfeer die nog aangenamer werd door "live band", "Dewit & co".


We kregen als verrassing ook nog 2 leuke tekstjes, samengesteld door onze medewerkers die we onderaan zullen mee delen.


Ook hebben we groot nieuws officieel bekend gemaakt op deze avond, namelijk onze aankomende verhuis in het voorjaar van 2024, de locatie en meer detail worden later nog bekend gemaakt!


Op zaterdag 01/07 was onze zaak beperkt geopend om de ravage van de vorige dag op te ruimen en onze verjaardag brunch van zondag voor te bereiden.


Want op zondag 02/07 ging onze verjaardag brunch door. vele gezichten die we vrijdag hebben gezien zagen we ook terug op zondag.

Een heerlijk brunchbuffet met koude en warme gerechten en uiteraard een heerlijk dessertassortiment stond klaar.


Kortom een weekend waarvan zowel wij als onze klanten genoten hebben!

Op naar de volgende 10 jaar!


Tekst 1, voorgedragen door Marleen

"2013...

Dat was zonder meer een memorabel jaar...

Even ons geheugen opfrissen...


In Nederland ruilt koningin Beatrix haar koninklijke stoel voor een relaxzetel ten gunste van zoon Willem-Alexander. En ook in België kan Filip, na jaren wachten, eindelijk de koningskroon dragen.


In Italië mag Paus Benedictus, tegen de gangbare regels in, gaan genieten van zijn pensioen en levert Zuid-Amerika voor het eerst een nieuwe Paus.


In Antwerpen gaat Den Beerschot Failliet en in Amsterdam heropent het Rijksmuseum.


En...In Essen... opent op 12 januari 2013 een nieuwe zaak - Jurre Oerlemans nodigt wat mensen uit omdat hij, samen met zijn moeder Vera, de deuren wagenwijd opengooit van het gloednieuwe Step2. Want volgens Jurre (dat is te lezen op onze website) is dit de 2de grote stap in zijn leven.


Opzet is een horecazaak met huiselijk karakter waar iedereen welkom is jong en oud, mensen die uitgebreid willen tafelen of die even binnen springen voor een snelle hap, een koffie of een pintje.


Die opzet is zonder meer geslaagd te noemen - binnenstappen in Step2 is zoals binnen stappen in een huiskamer. Alhoewel we menig klant horen verzuchten dat het allemaal zeer mooi en decoratief is maar dat men blij is dat zij hier niet moeten kuisen.


Dat kuisen zit ook niet in mijn takenpakket, ik hoor hier de dorstige te laven en de hongerige te spijzen, De drukte in het winkeltje, met het maken van strikjes rond cadeautjes, én het lange pand waardoor onze stappenteller soms tilt slaat, zijn vaak een flinke uitdaging.


Maar in ruil daarvoor hebben we enthousiaste klanten, vaak fijne babbels met mensen én een hartverwarmende werkomgeving.


Een hartverwarmende werkomgeving - ja, dat is een mooie omschrijving van Step2- de zaak waar jurre al zijn creativiteit gebruikt om van de decoratie, het winkeltjes, de tuin en niet te vergeten de gerechten iets unieks te maken. En Jurre dankzij je flinke portie geduld en kalmte krijg je je team telkens weer mee in je grote avontuur.


Maar om eerlijk te blijven - wat zou Step2 en Jurre zijn zonder Vera. Koken kan ze opperbest - de meeste spiegeleieren in Essen en omgeving worden zeker en vast in haar pan gebakken. En als steunpilaar door dik en dun, houdt zij met de nodige nuchterheid én met kritische blik de boel mee in evenwicht. Ja, Jurre en zijn moeder dat is een perfecte mach.


Jurre En Vera,


voor de volgende 10 jaar wensen wij jullie alvast bergen nieuwe ideeën en projectjes toe maar wensen we jullie bovenal een goed gevoel bij wat jullie ondernemen om van step2 een horecazaak te maken met een tikkeltjes meer.


wij, als team blijven graag mee op die kar om jullie, onze klanten, super-de-luxe lunchtorens, super mooie broodjes brie, superlekkere ijsjes met vers fruit en nog zoveel meer te blijven serveren.


Jurre en Vera, van harte een dikke proficiat met 10 jaar Step2

Jullie team,

Tist, Jaane, Grace, Mhret, Griet, Martje en Marleen. "In het familie bedrijf dat werd uitgebaat door mijn nonkel en tantes was ik al als kleine jonge aan de slag, waardoor de interesse in horeca groeide. Ik besloot mijn tuinbouw opleiding af te maken aan de middelbare school en daarna een koksopleiding te volgen in avondschool dit deed ik samen met mijn moeder. Ondertussen ging ik van de bediening naar de keuken en verzorgden we samen maaltijden en buffetten in de feestzaal. na 11jaar van deze horeca microbe geproefd te hebben besloot ik om een punt te zetten achter mijn eerste stap en dat het tijd werd voor de 2de, zo ontstond de naam "Step2".


Tekst 2, voorgedragen door Griet


Shakespeare wist het al...er zit veel verscholen in een naam. Daarom vonden wij het interessant om als echte gediplomeerde germanisten de naam Step2 eens te ontleden en zodoende een geheim van de zaak te verklappen.


Een cijfer-lettercombinatie verraadt dat de bedenker zowel goed is in lezen als in rekenen. Bovendien kent ie zijn talen want zoals jullie wel weten is "Step" oorspronkelijk een Engels woord. Dus, intelligent is de uitvinder van de naam "Step2" al zeker maar ook een durver om hier op de boerenbuiten zoiets hip te creëren want, wees nu eerlijk, je zal toch eerder geneigd zijn om een natuurelement in je naam te verwerken zoals bijvoorbeeld het woord "kieken" of de combinatie van de gemeentenaam met "hof"...


Laten we nu eens focussen op de delen van de naam zelf:

"Step", ja voor ons die achter de schermen werken was dit meteen duidelijk, maar voor jullie, klanten niet zo. Dus nu gaan we een groot geheim verklappen:

10 jaar geleden, bij de oprichting van de zaak, waren de stepjes, je kent dat wel, die trottinettes met kleine smalle wieltjes in opmars. En, zoals we hier eerder al uitlegden, is de baas nogal een hippe kerel, Vandaar de de keukenbrigade tussen aanrecht, fornuis en koelkast met van die stepjes moet manoeuvreren. Dus, als er al eens een spiegelei niet helemaal in het midden op een croqueske ligt, dan weet je nu hoe dat komt.


En de two, de twee, dat cijfer verklapt dat niet alleen Vera maar ook Jurre al eens rondracet in de keuken.


Wij hopen natuurlijk dat het bij Step2 blijft want een uitbreiding van de 2wielers naar de zaal, zien wij echt niet zitten.


Proficiat met wat was en wat komen zal!

Van Harte, Griet

720 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page