top of page

Buxusrups


Ook bij ons heeft deze vervelende rups ze'n plekje gevonden, al sinds vorige zomer probeerde hij zijn plekje te veroveren in onze buxus hagen rondom ons terras. We hebben enkele malen de strijd aan te gaan door onze planten te besproeien met bestrijdingsmiddelen (die uiteraard niet of weinig schadelijk waren voor de natuur) en met succes. De rups was enkele keren verdwenen maar keerde al snel weer terug.

Wat kunnen we nog meer doen? regelmatig blijven behandelen is blijkbaar de oplossing.

Aangezien dit op den duur zeer arbeidsintensief, kostelijk en toch niet 100% schadeloos is voor de natuur hebben we besloten ermee op te houden.

We proberen nu nog een laatste keer op een natuur-vriendelijke manier en hopen dat deze werkt.

Zo hebben we met de hogedrukreiniger de planten helemaal afgespoten zodat alle rupsen eraf zouden vallen en daarna de plant regelmatig vol broodkruimels gestrooid om vogels te lokken, deze vogels eten dan hopelijk ook de rupsjes op...

Hopelijk werkt deze methode en kunnen onze plantjes snel weer groeien.


58 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page